Bij de bevers is het altijd leuk. (Bijna) alles mag en niets hoeft. Word je bijna 5 jaar of zit je tussen de 5 en 7 jaar, dan mag je mee doen. Bevers herken je aan hun knalrode blouse. Verder dragen ze net als alle andere Scouts een das. Zo horen ze er echt bij. We bouwen hutten, bakken koekjes, stoken vuurtjes en nog veel meer. Waar Bevers echt goed in zijn is vies worden, dus doe je oude kleren maar aan.

Bevers houden vooral van spelen. Spelen in de natuur, sportief spelen, toneelspelen of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen. Daarvoor hebben de bevers hun eigen dorp, Het dorp Hotsjietonia en in dat dorp wonen allerlei spannende en knotsgekke figuren! Als leiding spelen we met de bevers mee. Dit alles binnen het dorp Hotsjietonia en binnen 8 activiteitengebieden die uitgezet zijn door Scouting Nederland. Deze activiteitengebieden zijn: expressie, sport & spel, buitenleven, internationaal, samenleving, identiteit, veilig & gezond en uitdagende scouting technieken. Zo is er voor iedere bever wat wils en leren ze tegelijkertijd veel over scouting en andere dingen.

Scouting Nederland biedt ons een opleiding, trainingen en cursussen. Een serie handboeken en ondersteunt ons bij het bedenken van het spel.

Bevers spelen samen. Dat komt ook tot uitdrukking in de beverwet :Wij zijn bevers, wat bevers doen, doen ze samen. Bevers spelen niet alleen met de dorpsbewoners, maar ook met elkaar. In een groep van hooguit 12 kinderen. Net als bij oudere Scouts kennen Bevers hun eigen gebruiken. Ze worden Bevermanieren genoemd. Bevermanieren liggen echter niet vast. Ze zijn speels en bevorderen vooral het groepsgevoel. Zo leren de bevers spelenderwijs samen werken. De bevers blijven meestal dichtbij huis, daar is genoeg te beleven. Soms trekken ze er op uit of blijven ze overnachten in Dorp Hotsjietonia. Alles mag en niets moet. Spelenderwijs worden er ongemerkt grenzen verlegd. Wil je een keer komen kijken? Dat kan, je mag 4 keer gratis komen kijken en meedoen.

Neem dan even contact op met Renee van den Berg 06-11921480 of per mail bevers@jcjvanspeyk.nl

De leeftijd van de bevers is vanaf:  5 tot 7 jaar
De opkomsttijden zijn:    zaterdag van 13.00 tot en met 16.00 uur
De contributie voor de bevers is: € 11,50- per maand